Naslovna » DuBioza » (Lovački) Konkurs za karikaturiste

(Lovački) Konkurs za karikaturiste

Sa željom da ožive i promovišu umetnost karikature u svom prostoru, koje je tradicionalno sastajalište glumaca, pisaca, novinara, starih beogradskih umetnika i boema, menadžment restorana „Lovac“, u saradnji sa Udruženjem karikaturista Srbije FECO, organizuje prvi konkurs karikatura na temu „Lov, ribolov i lovačke priče“.

Svi zainteresovani karikaturisti treba da dostave do tri rada, poželjno u crno-beloj ili duoton tehnici na adresu: Kreativa Unlimited, Ušće bb, Poštanski fah 4, 11173 Novi Beograd. Pored originalnih ili digitalno štampanih radova potpisanih od strane autora, formata A4-A3, poželjno je dostaviti i CD sa snimljenim radovima u fajlu: 300 dpi, tiff, eps, psd ili jpg.

Rok za predaju radova je ponedeljak, 28. novembar 2011. godine, posle čega će stručan žiri sastavljen od organizatora odabrati tri naujspelija rada.

Prvonagrađeni autor biće nagrađen sa 30.000 dinara, nagrada za drugoplasiranog je iznos od 20.000, a treća nagrada je 10.000 dinara. Širi izbor uspešnih radova biće izložen u restoranu „Lovac“ (Alekse Nenadovića 19), i objavljen u posebnom katalogu, a umetnici čiji radovi uđu u širi izbor dobiće utešne nagrade u vrednosti od 3.000 dinara. Otvaranje izložbe i uručenja nagrada predviđeno je za petak, 9. decembar 2011. godine. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.