Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mihalis Hatzigiannis u Areni

Mihalis Hatzigiannis u Areni

Jedan od najpopularnijih grčkih mladih pevača Mihalis Hatzigiannis (Mihalis Hadzijanis) nastupiće u Beogradskoj areni, 21. decembra.

Od 2000. do sada, Hatzigiannis je osvojio tridesetak priznanja za svoju muziku što ga čini jednim od najuspešnijih izvođača u Grčkoj u protekloj deceniji. 1998. godine predstavljao je Kipar na izboru za pesmu Evrovizije. Prošle godine objavio je i album na engleskom jeziku a našao se i na čuvenoj Forbes listi među samim vrhom najuticajnijnijih slavnih ličnosti u Grčkoj. Hitovi poput „Xeria Psila“, „Ola I Tipota“, „Pio Poly“, „Mono Sta Onira“ rado su slušani i na našim radio stanicama.

Mihalis Hatzigiannis je rođen u Nikoziji, na Kipru. Diplomirao je na Muzičkoj Akademiji Kipra (odeljenje Royal College of London) na tri odseka – klasična gitara, klavir i teoretskom odseku. Prvi zapaženi javni nastup imao je u svojoj četrnaestoj godini na televizijskom takmičenju „Afetiries“ na kome je osvojio prvu nagradu među 1.000 prijavljenih kandidata. Prvi album „Senario“ objavio je 1995, a na Evroviziji je osvojio deseto mesto 1998. sa kompozicijom „Genesis“. Živi u Atini, gde je nastupio na otvaranju i zatvaranju Olimpijskih igara 2004. godine. Dve godine kasnije, na turneji po Grčkoj održao je 50 (rasprodatih) koncerata.

Karte će uskoro biti u prodaji. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.