Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » MozART group u Kolarcu

MozART group u Kolarcu

Centar za muziku organizovaće u utorak, 6. decembra od 20.00, koncert gudačkog kvarteta MozART Group, u Zadužbini Ilije M. Kolarca (Studentski trg 5).

Komični kabare gudački kvartet iz Varšave svetski je poznat po jedinstvenom pristupu klasičnoj muzici. Muzičari obrazovani na prestižnim muzičkim akademijama u Varšavi i Lođu, odlučili su da izvode klasičnu muziku na šaljiv način. Kreirali su u svetu jedistven muzički kabare, gde je muzika, a ne tekst, izvor radosti i smeha. Obrađujući poznate hitove klasične muzike na šaljiv i ironičan način žele da razbiju ustanovljene norme koncertnih dvorana. Muzika Mocarta i Vivaldija služi im kao polazna tačka za improvizaciju koja se nastavlja rok i pop hitovima.

Kada četiri muzičara obučena u smokinge izađu na scenu, publika koja ne poznaje njihovo stvaralaštvo ne sumnja ni u šta i očekuje još jedan konvencionalni nastup. Šok nastaje kada počnu da sviraju a emocije rastu kako se šou nastavlja. Prva violina stavlja busen cveća na glavu i pretvara se da je proleće na spektaklu zvanom „Četiri godišnja doba a la MozART group“. U određenom trenutku druga violina počinje da jodluje a čelista stavlja kapu sa kićankama kako bi pokazao da je zima. Ali, to je samo početak; kvartet pleše i udara stopalima o pod u ritmu muzike, svira na bocama napunjenim vodom i mobilnim telefonima. Ovo je samo deo show programa koji će se premijerno i ekskluzivno održati u okviru ciklusa „Velikani muzičke scene“.

Cene ulaznica: 1.800, 2.000 i 2.200 dinara. (danubeogradu.rs)