Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Nadeah Miranda u „Ilegali“

Nadeah Miranda u „Ilegali“

Pevačica sastava Nouvelle Vague, Nadeah Miranda, gostovaće u klubu „Ilegala“ (prostor bivše „Industrije“ na platou kod Filozofskog fakulteta) u petak, 4. novembra od 21.00.

U okviru evropske turneje promovisaće prvi solo album koji je objavljen pre mesec dana. Posle veoma uspešnih koncerata Nouvelle Vague u Beogradu krajem 2009. godine, kada je prostor bivšeg bioskopa Odeon rasprodat dva dana za redom, tada još novi član benda, pevačica Nadeah Miranda, ostavila je najveći utisak, kada je harizmatičnom pojavom i zavodljivim nastupom beogradsku publiku ostavila bez daha.

Kao i Zaz, Nadeah je počela muzičku karijeru uličnim nastupima u Parizu i Londonu. Osnovala je prvi bend LoveGods, a nastupala je na koncertima Nicku Caveu i bendu Franz Ferdinand. Posle ovog uspeha i izlaska iz anonimnosti uličnog svirača, Nadeah se vraća u Pariz i počinje saradnju sa Nouvelle Vague koja joj donosi svetsku slavu.

Posle uspeha sa Nouvelle Vague, Nadeah se odlučuje na najveći izazov do sad, pokretanje sopstvenog projekta. Njen solo album doneo je mešavinu fracuskog folka, psihodelije i autobiografskih tekstova poput „Pinot Noir & Poetry for Breakfast“.

Cena karte je 500 dinara a može se kupiti u pretprodaji u knjižari „Plato“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.