Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Najskuplji kvadrat u Beogradu košta 4.500 evra

Najskuplji kvadrat u Beogradu košta 4.500 evra

Poslednjih godina došlo je do razvoja kondominijuma, stambenih kompleksa sa zajedničkim prostorijama poput hotela, koji su svojom savremenom arhitekturom i kvalitetnim unutrašnjim opremanjem podigli životni standard u njima na svetski nivo.

Građani koji imaju novca danas za taj novac traže najviše što mogu da dobiju, a investitori se utrkuju koji će prvi to da im obezbedi. Tako su nastali luksuzni stambeni kompleksi na Dedinju, u Novom Beogradu, na Zvezdari, gde cena kvadrata ide i do 4.500 evra, objašnjavaju u jednoj beogradskoj agenciji za nekretnine.

Po rečima agenata za nekretnine, postoje vlasnici stambenih kompleksa koji kvadrat procene na šest, pa i sedam hiljada evra, ali takav se u Beogradu retko proda. Najskuplji stanovi koji su našli kupca su dva stana od po 200 kvadratnih metara u Moravskoj ulici, u kompleksu „Oaza“, na Zvezdari, koji su prodati po ceni od 4.500 evra po kvadratu. To je veliki novac, ali za njega se ne dobija samo stan, nego i zajedničke prostorije, parking, recepcija, portir, bazen, vrhunski protivprovalni i protivpožarni sistem, kao i najsavremenija tehnička oprema u stanu, objašnjava naš sagovornik.

Posle stambenog kompleksa „Oaza“, među skupljim kvadratima su i stanovi na Dedinju, u projektima „Panorama“ i „Kapoto bild“, u kojima se cena kvadrata kreće oko 3.500 evra. Ista cena od 3.500 kvadrata je i u kompleksu „Maksima centar“, nadomak dunavskog keja u Bloku 11a u Novom Beogradu, gde će stanove imati i političari Mlađan Dinkić i Toma Nikolić.

Kvalitetna gradnja, prestižna lokacija i stambeni kompleksi koji svojim stanarima donose najviši stepen udobnosti danas se plaćaju i nekoliko hiljada evra po kvadratu. (24 sata)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.