Naslovna » BG svaštara » Naš mali doprinos, ima veliku vrednost

Naš mali doprinos, ima veliku vrednost

Humanitarno-prodajna izložba „Naš mali doprinos, ima veliku vrednost“ biće održana u subotu i nedelju, 19. i 20. novembra od 10.00 do 22.00, na centralnom atrijumu šoping mola Delta City.

Reč je o prodaji unikatnih predmeta koje su izradile osobe ometene u razvoju na radnim terapijama kreativnih radionica, u okviru svojih udruženja. Posetioci će imati priliku da po simboličnim cenama kupe unikatne lampe, nakit, podmetače, ručno oslikane čajnike, čaše i slično. Tako će, na indirektan način, probuditi jak motiv ka socijalizaciji ovih ljudi kao i njihov osećaj pripadnosti društvu.

Cilj ove izložbe je da se prikupi što više novca za pomenuta udruženja koja pružaju pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, kao i da se javnost više upozna sa radom tih udruženja.

Organizator ove humanitarne akcije je firma „Orient Emporium“ u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike, Institutom za mentalno zdravlje Palmotićeva i udruženjima koja pružaju pomoć osobama sa invaliditetom. (danubeogradu.rs)