Naslovna » BG servis » Nastavlja se akcija na izgradnji dečjih igrališta

Nastavlja se akcija na izgradnji dečjih igrališta

Jedno od 25 dečjih igrališta čija je izgradnja u toku do kraja godine je i ono na Slaviji, gde radnici JKP „Zelenilo – Beograd“ uređuju prostor na ukupno 360 kvadratnih metara.

Buduće igralište sastojaće se od osam manjih površina oivičenih sivim betonskim pločama, a na svakoj od njih predviđeno je da se montiraju od dva do tri dečija rekvizita, ukupno 16, od kojih su tri za decu sa posebnim potrebama. Već uobičajeno, kao zaštita od mogućih padova, ispod svih rekvizita izliva se specijalna gumena podloga. Oko ovih „mini“ dečijih igrališta biće postavljeno pet klupa sa naslonom tipa „Stara beogradska“ i po dve đubrijere, a oštećeni travnjaci prilikom izvođenja radova biće obnovljeni.

Do početka novembra već je završeno deset, a tokom meseca biće izgrađeno još osam dečjih igrališta. Završena su igrališta u blokovima 19a, 22, i 70, ulici Save Burića u Zemunu, parku na Belim vodama, Banovom brdu, Zemunskom parku, Hajd parku i Zvezdarskoj šumi.

U toku je izgradnja igrališta u Serdar Janka Vukotića 30, na Labudovom brdu, Zaplanjskoj 70-74, Vidikovačkom vencu 53, Pančićevoj 12-14, Husinskih rudara 23 na Karaburmi i Denkovoj bašti na Zvezdari. (Beoinfo)