Naslovna » Izlasci » Izložbe » Novogodišnji bazart u Galeriji Lada

Novogodišnji bazart u Galeriji Lada

Od 27. novembra (12.00) do 31. decembra, u Umetničkoj galeriji Lada (Mačvanska 15) biće otvoren prvi Novogodišnji bazart.

U nameri da podstakne razvoj umetničke scene i da znatiželjnoj publici približi apstrakna dela savremenih srpskih umetnika mlađe i srednje generacije, novootvorena galerija će na Vračaru predstaviti slike, crteže i skulpture domaćih autora. Biće izloženi radovi Nebojše Aleksića, Kristine Ristić, Duška Jovića, Jelene Đurić, Marka Vukše, Tamare Nedeljković Vukša, Mileta Šaule i Aleksandra Bunčića.

Tokom trajanja Novogodišnjeg bazarta publika će imati priliku da razgovara i da se druži s umetnicima, da sazna više o tehnikama koje koriste, uslovima u kojima rade, načinu na koji razmišljaju, temama koje ih inspirišu… Biće izložena dela različitih formata, koja će uz specijalni novogodišnji popust i povoljne uslove plaćanja biti dostupna svima.

Sve vreme trajanja Novogodišnjeg bazarta posetioci će imati priliku da pretpremijerno pogledaju kratki dokumentarni film „Zlatni snovi o umetnosti“ u produkciji Galerije Lada. Radi se o ekskluzivnim intervjuima odabranih umetnika, istoričarke umetnosti Danijele Purešević,
kolekcionarke Mikele Bernaka i njihovom viđenju kretanja na savremenoj umetničkoj sceni.

Novogodišnji bazart ima za cilj da beogradskoj publici približi apstraktno likovno stvaralaštvo i da doprinese demistifikikaciji galerijske prakse, te je kao takav je namenjen ljubiteljima umetnosti svih uzrasta. (danubeogradu.rs)