Naslovna » Izlasci » Film » „Parada“ za osobe sa oštećenim sluhom

„Parada“ za osobe sa oštećenim sluhom

Ekipa filma „Parada“ objavila je da od ove nedelje, u bioskopu „Šumadija“ (Turgenjevljeva 6) na Banovom brdu, osobe sa oštećenim sluhom mogu da pogledaju film sa srpskim titlom.

Producent filma, koji je u tri nedelje prikazivanja imao 150.000 gledalaca, Biljana Prvanović, izjavila je da je ovo „simboličan i veoma važan gest, pošto je u filmu ‘Parada’ reč o neophodnosti da se komunicira i da se samo komunikacijom ljudi mogu približiti jedni drugima i prevazići razlike i predrasude“.

„Došao sam na ovu ideju kada mi se prodavačica u prodavnici u susedstvu požalila kako bi njena ćerka volela da vidi film u bioskopu ali nije u stanju jer ima oštećen sluh. Bila je zaista srećna kada sam joj, posle nedelju dana, javio da je zahvaljujući njoj i njenoj ćerki ova ideja već realizovana“, rekao je scenarista i reditelj Srđan Dragojević.

U Srbiji živi 50.000 osoba sa oštećenim sluhom a između sedam i deset hiljada u Beogradu. Ovo je prvi put da naši sugrađani sa ovim invaliditetom imaju priliku da u bioskopu pogledaju domaći film. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.