Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Pansion Beket“ u Parobrod teatru

Premijera predstave „Pansion Beket“ u Parobrod teatru

Kamerna scena „Parobrod teatar“ (Kapetan Mišina 6a) biće otvorena 12. novembra u 20.00 premijernim izvođenjem predstave „Pansion Beket“.

Afirmisani umetnici dobiće mogućnost da ostvare svoje ideje koje zbog „nekomercijalnosti“ i istraživačkog karaktera nemaju mogućnost da realizuju u institucionalnim pozorištima, a mladi, neafirmisani autori koji nemaju, ili dosad nisu dobili dovoljno prostora, dobiće mogućnost da se umetnički izraze. Ovo je u UK „Parobrod“ već donekle postignuto, tj. nagovešteno ciklusom scenskih čitanja „Biseri iz upravničkih fioka“.

Predstavu „Pansion Beket“ režirao je Stevan Bodroža, a vizuelno uobličila Dragana Ognjenović. Projekat je nastao kolažiranjem nekoliko Beketovih dramskih minijatura – „Dođi – pođi“, „Ne ja“, „Koraci“ i „Ljuljaška“ – kao i pesama „Kako reći“ i „Nešto tamo“. U pristupu ovim tekstovima, autori projekta pokušali su da malo odstupe od Beketovih strogih pravila i instrukcija vezanih za formu ovih komada, ali da istovremeno, u što većoj meri ostanu dosledni piščevom stilu, izrazu, atmosferi i emociji.

U predstavi glume Vanja Ejdus, Tamara Krcunović i Milica Stefanović. Dramaturg je Tamara Bijelić, a za muziku je zadužena Manja Ristić. Prva repriza biće 13. novembra od 20.00, a do kraja godine publika će moći da vidi predstavu 17. i 18. decembra. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.