Naslovna » BG servis » Prijavljivanje parova za treći pokušaj vantelesne oplodnje

Prijavljivanje parova za treći pokušaj vantelesne oplodnje

U borbi za povećanje nataliteta, grad Beograd doneo je odluku da finansira i treći pokušaj vantelesne oplodnje za sve bračne parove iz Beograda.

Po rečima Miroslava Čučkovića, člana Gradskog veća, svi zainteresovani parovi mogu se već od danas prijaviti u svoj matični dom zdravlja.

– Grad Beograd će u 2012. godini finansirati treći pokušaj vantelesne oplodnje za sve parove iz Beograda kojima nije uspelo da iz dva puta dobiju bebu. Za razliku od prošle godine, sve žene kojima se taj problem dijagnostikuje do 40. rođendana ulaze u program i neće se događati da se, kao do sada, taj proces prekida kada napune 40 godina, već će moći da ga završe do kraja. S obzirom na to da prijavljivanje traje i do dva meseca, pozivam sve Beograđanke i Beograđane da se prijave od danas u matični dom zdravlja da bi već u prvim danima januara mogli da očekuju da budu u programu iz sredstava koje je obezbedio grad Beograd za narednu godinu – rekao je Čučković.

Da podsetimo, grad Beograd je od 2010. godine finansirao i drugi pokušaj vantelesne oplodnje, što je iskoristilo 250 žena.

Inače, grad je odnedavno uveo i novi SMS servis „Beba dolazi“, kako bi trudnice slanjem poruke na 3011 mogle da se informišu o svim promenama i pregledima i tako lakše prate trudnoću. (Beoinfo; foto: David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net)

loading...