Naslovna » BG servis » Proglašeni pobednici konkursa „Bulevarski kiosk“

Proglašeni pobednici konkursa „Bulevarski kiosk“

U multimedijalnoj sali UK „Vuk“ (Bulevar kralja Aleksandra 77a) proglašeni su pobednici konkursa „Bulevarski kiosk“ i otvorena je izložba nagrađenih radova. Najuspelije idejno rešenje „Bulevarskog kioska“ naći će mesto na oko 20 lokacija, određenih Planom postavljanja privremenih objekata, na potezu od Cvetkove pijace do Ruzveltove ulice, u formi tipskih, modernih i funkcionalnih kioska.

Gradski arhitekta mr Dejan Vasović izrazio je zadovoljstvo što je opština Zvezdara, u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda, organizovala ovakav konkurs na kome se u javnom nadmetanju ideja vidi gde je struka danas i koji je predlog struke da grad izgleda bolje. Prisutne je pozdravio Milan Popović, predsednik opštine Zvezdara, koji je rekao da je opština ovakvim konkursom nastojala da isprati rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra na adekvatan način i da u takvoj novoj ulici budu odgovarajući kiosci koji će biti bezbedni i čisti i oko kojih će prostor biti uređen.

Predsednik Društva arhitekata Beograda Ivan Rašković izjavio je da je konkurs najetičniji oblik izbora idejnog rešenja i da je sprovedena procedura omogućila da o kvalitetu prijavljenih radova odlučuje struka.

Izložba prvonagrađenih radova u UK „Vuk“ trajaće do 9. novembra. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.