Naslovna » BG svaštara » Beograd 2020 » Projekat „Yu prostor, 20 godina kasnije“ u Briselu

Projekat „Yu prostor, 20 godina kasnije“ u Briselu

U Briselu je u utorak otvorena izložba kojom je započet multidisciplinarni projekat pod nazivom „YU prostor, 20 godina kasnije“, koji će trajati do 17. decembra.

Projekat je realizovan u saradnji Briselskog univerziteta (inicijativa direktorke političkih studija, gospođe Barbare Delkur, i dramaturškinje Ivane Momčilović), organizacije „Emigrative collective“ i projekta „Beograd 2020“.

Izložbu kojom je projekat započet postavili su umetnička grupa „Škart“, flamanski umetnik Jan Kampeners i Muzej istorije Jugoslavije. Autori programa su Barbara Delkur, Ivana Momčilović i Ljuba Jakić, a preispitivanje tog prostora u kontekstu aktuelnih društvenih tokova u Belgiji i čitavom svetu izazvalo je veliko interesovanje publike i medija.

Otvaranju su prisustvovali ambasador Srbije, Nj. e. Radomir Diklić, direktorka privredne komore Srbije u Belgiji, Gordana Zrnić, ministarka za kulturu Valonije i Brisela,Fadila Lanan, predstavnici diplomatskog kora, evropskih institucija, brojni umetnici i predstavnici projekta „Beograd 2020“. (danubeogradu.rs)

loading...