Naslovna » BG špijun » Ravangrad Wine Fest 2011

Ravangrad Wine Fest 2011

U Kristalnoj sali hotela „InterNacion“ u Somboru, 3. decembra od 14.00 do 20.00, biće održan teći međunarodni Festival vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“.

Cilj festivala je da se obogati turistička ponuda grada i regije, ali i da se doprinese širenju vinske kulture, kojoj se poslednjih godina posvećuje sve veća pažnja, naročito u našoj i zemljama u okruženju.

Čonoplja, Riđica, Telečka, Sivac – samo su neka od mesta u okolini Sombora, u kojima je nekada vinogradarstvo bilo jedno od najzastupljenijih poljoprivrednih grana. S obzirom na pogodno tlo za uzgoj vinove loze na ovim prostorima, manifestacija je idealna prilika da i vlasnici velikih vinarija i malih gazdinstava uspostave nove kontakte i time se motivišu za vinogradarstvo.

Očekuje se učešće oko 40 vinara iz Srbije i zemalja iz okruženja. Kako je uz dobro vino neophodna i dobra hrana, u ponudi će biti i gastro-kutak sa hranom karakterističnom za ovo podneblje koja najbolje ide uz vina. Tokom festivala posetioci će moći da uživaju i u pratećem programu, koji će uključivati kulturno-umetnički – muzički deo, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća, ali i stručna predavanja.

Nastupiće hor „Juventus kantat“ i tamburaški orkestar Đure Parčetića. Uz ulaznicu, svaki posetilac će dobiti vinsku čašu i katalog izlagača. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.