Naslovna » Izlasci » Film » Služavke (The Help)

Služavke (The Help)

Premijerno na ovogodišnjoj Cinemaniji 9. novembra od 19.00 biće prikazan film „Služavke“ (The Help), koji će od 17. novembra biti na redovnom bioskopskom repertoaru.

Smešten u Misisipi ’60-tih godina, film govori o Skiter, južnjakinji koja se vraća s koledža odlučna u tome da postane pisac, ali će okrenuti živote svojih prijatelja naglavačke, kao i mali grad u Misisipiju, kada odluči da intervjuiše crnkinje koje su ceo život provele čuvajući decu cenjenih južnjačkih porodica.

Nominovana za Oskara, Viola Dejvis igra Ejbilin, kućnu pomoćnicu Skiterine najbolje drugarice, koja će prva da progovori – na zaprepašćenje njenih prijatelja iz crnačke zajednice. Uprkos tome što Skiterino dugogodišnje prijateljstvo visi o koncu, ona i Ejbilin će nastaviti njihovu saradnju i uskoro će i druge žene doći da ispričaju svoje priče, a ispostaviće se da itekako imaju šta da kažu. Usput, neočekivana prijateljstva će se sklopiti, a nova sestrinstva će nastati, ali ne pre nego što svi u gradu kažu reč, dve na ovu temu kad nesvesno i nerado budu upleteni u vreme promena. (danubeogradu.rs)

Scenario i režija: Tate Taylor
Uloge: Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer, Emma Stone
Žanr: drama


Studio: Dreamworks

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.