Naslovna » Izlasci » Izložbe » Stihovi I Duhovi

Stihovi I Duhovi

U prostoru „Supermarket concept store“ (Višnjićeva 10), 2. novembra od 19.00, biće otvorena izložba „Stihovi I Duhovi“, Bogdana Bomaka Maksimovića, uz akustični nastup benda I Duhovi.

Crteži (kombinovana tehnika; karton kaširan na drvo) i instalacija inspirisani su stihovima i muzikom benda I Duhovi, a ramovi su autorski rad studija Petokraka. Ono što je pretilo da postane izgubljena generacija devedesetih, dobilo je šansu da se preporodi kao globalna generacija. Izmigoljivši se iz represivnog sistema, iskočila je u nikakav sistem. Ali makar uz mogućnost izbora – izbor da se ode ili ostane proširen je i dodatnom opcijom, da se ostane i ostvari.

I Duhovi su bend takve generacije. Svet van naše mahale nastavio je da žuri nesputano i razulareno, ne čekajući nas da izađemo ispod kiše udaraca. I tu, na takvom mestu, vremenski i prostorno, I Duhovi imaju šta da kažu. U ruhu zanimljivih melodija i znalački skrojenih pesama čuče misteriozni stihovi. Otpevani nenametljivo, čine da slušalac upadne u njihovu zamku – da bezbrižno pevuši te kabaste stihove, nesvestan njihove težine.

Umetnik i dizajner, Bogdan Bomak Maksimović bio je uz duhove od njihovog osnivanja, ponesen muzikom i nesvestan šta zapravo sluša… A onda su iz tih reči počeli da mu se vraćaju duhovi kojima je kroz svoj rad dao sopstvenu vizuelnu interpretaciju. Tako je u saradnji sa studijom Petokraka nastala postavka Stihovi I Duhovi sa deset grafičkih radova inspirisanih sa deset nasumice izabranih stihova. I to onih koji u sebi nose žaoku. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.