Naslovna » Izlasci » Izložbe » The Men Who Would Be Mao

The Men Who Would Be Mao

Od 17. (20.00) do 27. novembra u KC „Grad“ (Braće Krsmanović 4) biće otvorena izložba „The Men Who Would Be Mao“ Tommasa Bonaventure.

Biće predstavljene fotografije kineskih glumaca koji su specijalizovani da glume državnika Mao Ce Tunga. Italijanski fotograf tim povodom kaže:
– Oni potiču iz kineske oblasti Hunan, uglavnom iz grada Čangša gde i žive. Jedan od njih je rođen u oblasti Hunan, a danas živi u Pekingu.
Proveo sam mnogo vremena dok sam stupio u kontakt sa njima, a i posle da ih ubedim da se fotografišu. Oni nisu angažovani u okviru agencija, već uglavnom rade samostalno. Uglavnom sarađuju i rade sa pozorišnim trupama iz Šaošana (rodnog grada Mao Ce Tunga). Bave se produkcijom pozorišnih komada sa patriotskim sadržajem i izvode ih duž cele Kine.

Za njih sam saznao pukom slučajnošću. Imao sam često prilike da radim sa jednim piscem, koji je sreo jednog od ovih glumaca u internet baru, pa sam i ja imao prilike da razgovaram sa dotičnim glumcem. Posle ovog susreta počeo sam da razmišljam o mogućoj priči o mnogim Mao Ce Tung dublerima. Tako sam krenuo u potragu za ostalim glumcima. Teško je reći da li su široko poštovani, ali se zna da zavređuju poštovanje u svojoj okolini i u isto vreme trpe međusobnu jaku konkurenciju: svako od njih misli da onaj drugi nije dovoljno dobar Mao Ce Tung dubler. Ne znam koliki su im honorari. (danubeogradu.rs)

loading...