Naslovna » Izlasci » Izložbe » Tragom duše kroz Latinsku Ameriku

Tragom duše kroz Latinsku Ameriku

Od 17. (18.00) do 21. novembra, u Galeriji Instituta Servantes (Čika Ljubina 19) biće otvorena izložba „Tragom duše kroz Latinsku Ameriku“ Ljubinke Šiba Fimić.

Postavka se sastoji od dela koja su inspirisana zemljama Latinske Amerije i njihovim privlačnim i raznolikim kulturama. Umetnica uvek oseća potrebu da traži, istražuje i otkriva nepoznato i pretvori ga u slike uz pomoć bogate mašte. Postavka se sastoji od osam slika u pastelnoj tehnici i dvanaest ulja na platnu.

Izložbu prati prikazivanje dokumentarnog filma „Kad je kompas pokazao jug“. Novi film u produkciji Villa del Cine (Venecuela) koji je režirala Marija Laura Vaskes, biće prikazan u petak, 18. novembra od 17.00, u Svečanoj sali Instituta Servantes. Ovaj audiovizelni projekat predstavlja analizu venecuelanskih narodnih pokreta počev od španskog osvajanja, sve do bolivarske revolucije. Razvoj bolivarske revolucije rediteljka je opisala kroz svedočenja građana, intelektualaca, kao i aktuelnog predsednika, Uga Čavesa. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.