Naslovna » Porodica » Deca » Trkulja ponovo za bebe i decu

Trkulja ponovo za bebe i decu

Posle veoma uspešnog nastupa u SKC-u početkom novembra, Slobodan Trkulja održaće koncerte u Amfiteatru Sava centra (Milentija Popovića 9), 15. i 21. decembra, za bebe do tri godine od 15.00, a za decu od četiri do 12 godina od 19.00. Koncerti posvećeni malim Novosađanima održaće se u „Čudo sali za džudo“ u Spensu, 17. i 24. decembra, u terminima od 15.00 za bebe do tri godine, a od 19.00 za decu od četiri do 12 godina.

Svetski poznat po svom glasu, kreativnosti i sviračkom umeću, Trkulja je pripremio šezdesetominutni program kojim će povesti bebe i decu na nezaboravno muzičko putovanje. Naši najmlađi će imati jedinstvenu priliku da uživaju u muzici i kompozicijama našeg umetnika i da se upoznaju sa dobrim i kvalitetnim zvukom.

Serijal „Koncerti za bebe i decu“ prvi su koncerti te vrste u Srbiji. Na ovim jedinstvenim koncertima, deca će, uz pratnju odrasle osobe, moći da sede, leže, šetaju, igraju se, nameste kako im je volja i uživaju u stvaranju muzike. Trkulja će svirati na jermenskom duduku, klarinetu, tamburi, kavalu, fruli, klaviru, gitari i naravno pevati. Kao instrumenti poslužiće i neki kućni rekviziti na kojima njegova jednogodišnja ćerkica voli da „svira“, a sviraće i na dečjim igračkama!

– Mališani su danas, putem medija izloženi destruktivnoj i ne retko agresivnoj muzici. Postoji veliki nedostatak kvalitetnog muzičkog sadržaja za najmlađe – kaže Trkulja i dodaje: – Prve četiri godine života presudne su u formiranju karaktera i jako je bitno da deca u tom uzrastu uživo osete i dožive lepotu stvaranja dobre i zdrave muzike. „Koncert za bebe i decu“ je, pre svega, muzički događaj usmeren ka razvoju kreativnih potencijala naših najmlađih – naglasio je Trkulja.

Broj mesta na koncertima je ograničen. Cena ulaznice je 600 dinara, a karte mogu da se kupe na blagajni Sava centra, SC „Ušće“, blagajni Beogradske arene i Bilet centru, a za koncerte u Novom Sadu – na blagajni Spensa, Gigstix store i knjižari Vulkan u Merkatoru. (danubeogradu.rs)