Naslovna » Izlasci » Film » Vračarsko Kino oko

Vračarsko Kino oko

Opština Vračar počinje 25. novembra (18.30) u Njegoševoj 77 sa realizacijom nekomercijalnog projekta „Vračarsko Kino oko“, čiji je cilj upoznavanje publike sa provokativnim, ali pomalo zaboravljenim filmovima.

Po završetku projekcija biće organizovana debata o vremenu u kojem su filmovi snimljeni, sociološkim i umetničkim aspektima prikazanih filmova. U debatama će učestvovati afirmisani stručnjaci, umetnici iz sveta filma i drugih sfera kulturnog života i novinari. Projekat „Vračarsko Kino oko“ je omaž kultnoj emisiji „Kino oko“, autora Dragana Babića, koji je podržao ovaj projekat i sam će kao gost učestvovati u razgovorima o prikazanim filmovima.

„Politika na filmu“ je tema prvog „Vračarskog Kino oka“. Biće prikazan film „Svi predsednikovi ljudi“, reditelja Alana Pakule, u kom glavne uloge igraju Robert Redford i Dastin Hofman. Tema filma jeste afera „Votergejt“ koju razotkrivaju dva novinara, posle čega je predsednik SAD Ričard Nikson podneo ostavku.

U debati koja počinje u 20.45 učestvovaće novinar Boško Jakšić i dramaturg i filmski scenarista Dimitrije Vojnov, a moderator debate je Jelena Đurović, saradnica predsednika opštine Vračar. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.