Naslovna » BG svaštara » Za Srbiju bez krzna 2011

Za Srbiju bez krzna 2011

Povodom obeležavanja Nedelje borbe protiv krzna koja se širom sveta organizuje svake godine u zadnjoj nedelji novembra, od 18. do 25. novembra, Udruženje Sloboda za životinje iz Beograda i Udruga Prijatelji životinja iz Zagreba, organizovaće Protest protiv krzna pod nazivom „Za Srbiju bez krzna 2011“, koji će biti održan na Trgu Republike od 11.00 do 12.00.

Cilj protesta je da se skrene pažnja javnosti na okrutnost industrije krzna i besmisao ubijanja životinja u svrhu proizvodnje krznene odeće zbog mode i glamura, kao i na posledice po životnu sredinu ali i buđenje saosećajnosti građana Srbije zbog patnje koju trpe životinje u farmama za krzno!

Protest će biti mirnog karaktera uz planirane govore aktivista da bi se uputio poziv građanima da napuste korišćenje bundi i odevnih predmeta od krzna i tako spreče masovno ubijanje i patnje miliona nedužnih životinja koja se dešavaju svake godine na farmama krzna.

Tokom protesta će biti održan goli perfomans u kome će desetak golih aktivista ležati „krvavim“ kostimima na gomili na pločniku pokazujući tim šokantnim činom simboliku odranih životinja na farmama krzna. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.