Naslovna » Turizam » Završena nautičko-turistička sezona 2011

Završena nautičko-turistička sezona 2011

Brod „River Adagio“ sa američkim turistima, isplovio je sa Međunarodnog putničkog pristaništa Luke „Beograd“ kao poslednji brod ove sezone.

Sezona je trajala osam meseci, a zabeležena je rekordna poseta. Tokom nautičko-turističke sezone 2011. u Beograd je pristalo čak 442 putnička broda, oko 58.000 putnika i 18.000 članova posade.

Krstarenje Dunavom atraktivno je za turiste iz Nemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, kao i iz Austrije, Francuske, Italije, Skandinavije i drugih zemalja, koji boraveći u Beogradu posećuju istorijske, kulturne i zabavne sadržaje. Prosečno zadržavanje je oko 15 sati, tokom kojih putnici u organizaciji receptivnih turističkih agencija najčešće obilaze Beogradsku tvrđavu, Hram svetog Save, Skadarliju, Muzej 25. maj, Knez Mihailovu ulicu, panoramski razgledaju grad, a neki od njih organizovano obilaze grad biciklom ili odlaze na izlete. U toku večernjih sati na nekim od brodova priređuju se folklorni nastupi domaćih izvođača.

U okviru usluga i sadržaja na Međunarodnom putničkom pistaništu Luke „Begrad“ putnicima je
svakodnevno bilo na raspolaganju: menjačnica, bankomat, info centar Turističke organizacije Beograda i prodavnica sa bogatim asortimanom suvenira, tradicionalne hrane i pića, autentičnim predmetima i narodnom nošnjom. Radi boljeg snalaženja putnici su dobijali i kartu Beograda, dopunjenu sa mapom lokaliteta, odnosno detaljnim prikazom samog Pristaništa i okoline, navedenih usluga i sadržaja koje im se nude.

Turistička organizacija Beograda koja promoviše Beograd kao atraktivnu turističku destinaciju na Dunavu na specijalizovanim međunarodnim berzama i sajmovima, u toku same nautičke sezone, na prostoru obale reke oko pristaništa, organizovala je i nekoliko kulturno-zabavnih manifestacija Beogradski karneval brodova, Beogadski latino maraton, ili svojim aktivnostima podržala Fish Fest, Dan Dunava, koje su ambijentalnu celinu Savskog pristaništa obogatile sadržajem, istovremeno doprinoseći građenju još boljeg utiska kod nautičkih putnika.

Po trenutnim najavama, u Međunarodno putničko pristanište Luke „Beograd“ uploviće jedan brod i u decembru mesecu, čiji će putnici uživati u prednovogodišnjoj atmosferi Beograda. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.