Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Zvonko Bogdan u Sava centru

Zvonko Bogdan u Sava centru

U Velikoj dvorani Sava centra (Milentija Popovića 9), 24. novembra od 20.30, biće održan koncert legende panonske šansone Zvonka Bogdana.

Cene ulaznica su 1.200, 1.500, 1.800 i 2.000 dinara.

Čuće se tamburaški klasici kao što su „Kad padne prvi sneg“, „Kad sam bio mlađan lovac ja“, „Evo banke Cigane moj“… Pevač je i autor nekih pesama koje se smatraju tradicionalnim, kao što je „Hej, salaši na severu Bačke“, „Već odavno spremam svog mrkova“, „Govori se da me varaš“, „Fijaker stari“, „Kraj jezera jedna kuća mala“ ili „Neko sasvim treći“.

Prvak tamburaškog evergrina Zvonko Bogdan nastupa u Sava centru od 2006. godine, a njegovi koncerti u Beogradu ustalili su se kao tradicija, svake jeseni.

Bogatu diskografsku karijeru počeo je pevajući uz tamburaše narodne i starogradske pesme. Sa čuvenim tamburaškim orkestrom Janike Balaža snimio je album „Biseri narodne muzike“. Zanimljiv obrt u Bogdanovoj karijeri desio se 2003. godine sa pesmom „Ko te ima taj te nema“, autora Baneta Krstića vođe Garavog sokaka, koja iznenađujuđe postaje veliki hit. Prošle godine Bogdan je osvežio repertoar sa još jednim potencijalnim klasikom – snimio je pesmu „Vratiće se rode“ koju su Momčilo Bajagić i Saša Lošić napisali za popularnu istoimenu seriju. (danubeogradu.rs)