Naslovna » Izlasci » Sport » 40 dana do EP u rukometu 2012

40 dana do EP u rukometu 2012

Evropsko prvenstvo je sve bliže, a u utorak, biće obeleženo 40 dana do dolaska rukometnog društva u Srbiju i početka rukometne fantazije: četiri grada domaćina spremna su za novo odbrojavanje.

Posle Novog Sada, Niša i Beograda, Tasa – zvanična maskota Evropskog prvenstva, u utorak, 6. decembra od 12.00 do 14.00, upoznaće Vrščane. Biće u poseti učenicima Osnovne škole „Jovan Sterija Popović“ i srednje Hemijske škole i govoriće im o Evropskom prvenstvu.

Otprilike kada Tasa bude u Vršcu završavao svoje aktivnosti, Novosađanima će u atrijumu TC Spens biti predstavljen tanjir – pehar namenjen pobedniku šampionata Starog kontinenta. Trenutno je u vlasništvu Francuza koji mečeve grupe D igraju baš u Srpskoj Atini. Pehar će ostati u atrijumu čitavo popodne tako da će posetioci moći i da ovekoveče taj detalj fotografisanjem.

U Nišu i Beogradu pokazaće se na delu najbolji šuteri sedmeraca. Oba događaja počinju kao i u Novom Sadu u 14.00. U Beogradu u Delta Cityju na drugom spratu, kod bioskopa specijalni gost je legendarna Dragica Đurić, olimpijska šampionka iz 1984. godine i svojevremeno najbolji golman sveta. U Nišu okupljanje je ispred Kalče. (danubeogradu.rs)