Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Antun Iveković i Accademia u Parobrodu

Antun Iveković i Accademia u Parobrodu

U utorak, 6. decembra od 20.00 u UK „Parobrod“ (Kapetan Mišina 6a) biće održan koncert klasične muzike Antuna Ivekovića i gudačkog kvarteta Accademia.

Koncert je deo projekta „Muzički mostovi“, realizovanog u saradnji sa Muzičkom omladinom Beograda i Forumom slavenskih kultura. Projekat se bavi očuvanjem kulturnih vrednosti slovenskih zemalja, uz sprovođenje zajedničkih programa i podsticanje međusobne saradnje. Ovog puta publika će čuti Antuna Ivekovića iz Zagreba na gitariiI gudački kvartet Accademia, čiji su članovi Mojca Fortin (violina), Beti Bratina (violina), Gea Pantner Volfand (viola), Zoran Bičanin (violončelo)

U 2009. godini, Hrvatska glazbena mladež, uz pomoć Ministarstva kulture Republike Hrvatske, pokrenula je projekat regionalne saradnje „Muzički mostovi“. Projekat se realizuje u saradnji s Forumom slavenskih kultura – organizacije koja se bavi očuvanjem kulturnih vrednosti i tradicija slovenskih zemalja, s ciljem bolje razmene informacija i znanja, naročito u području jezika, kulture, obrazovanja i komunikacija, uz sprovođenje zajedničkih programa i podsticanje međusobne saradnje. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.