Naslovna » Izlasci » Izložbe » Arheološki lokaliteti Makedonije

Arheološki lokaliteti Makedonije

U Helenskom fondu za kulturu (Kneza Miloša 14) od 8. decembra do 13. januara biće otvorena izložba fotografija „Arheološki lokaliteti Makedonije“.

Izložba grčkih fotografa nastala je sa ciljem da se istraže i prikažu arheološki lokaliteti u Makedoniji. Tokom fotografisanja umetnici shvataju da se pred njima nalazi neprocenjivo blago arheoloških nalaza starih od 5.000 p. n. e. pa do novijeg doba. Njihovi aparati i interesovanja su fokusirani na period dug osamsto godina u nastojanju da uz posebnu likovnu intervenciju pokažu neprekidni istorijski kontinuitet određenog lokaliteta.

Fotografisani su lokaliteti Antički Olint, Tesaloniki, Samotraki, Tasos, Pela, Vergina, Dion i Filipi. Na izložbi učestvuju fotografi Anastasija Paleologu, Vasilis Varsakelis, Janis Papadopulos, Jorgos Georgijadis, Katerina Marnelu, Kostas Paraskevaidis, Spiros Markojanis, Steljos Filipu, Tasos Suparis i Fotis Paleologos. Svi su članovi grupe „Društvo fotografa F14“ sa dugogodišnjim prisustvom u oblasti fotografije i brojnim pojedinačnim i grupnim izložbama.

Postavka može da se pogleda radnim danima od 12.00 do 19.00. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.