Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Beogradska turistička atrakcija – tura „Đoković“?

Beogradska turistička atrakcija – tura „Đoković“?

Ideja lista Alo! po kojoj bi srpska prestonica u svoju turističku ponudu mogla da uvrsti svojevrsnu turu „Đoković“, koja bi obožavaocima najboljeg tenisera sveta mogla da ponudi nezaboravan obilazak svih važnih mesta u njegovom životu i karijeri, naišla je na pozitivne reakcije.

Među prvima su reagovali čelnici Turističke organizacije Beograda, koji smatraju da bi takva tura podigla ugled srpskoj prestonici.
– Ovakav aranžman, koji je vaš list preliminarno predstavio, znatno bi doprineo promociji grada Beograda, jer je Nole heroj mnogih sugrađana, ali i stanovnika Srbije. Ako se uradi i koncipira na pravi način, smatramo da bi kao turistička ponuda mogla da bude jedna od atraktivnijih vezanih za Beograd. Naravno, treba o svemu pažljivo razmisliti, pričati i sa Novakom, odnosno sa njegovom porodicom i Teniskim savezom Srbije, ali ako ima prostora za dogovor, zašto da ne – izjavio je za Alo! Dejan Veselinov, v. d. direktora TOB-a.

Alo - logo

Čelni čovek ove organizacije podvlači da tura treba pažljivo da bude osmišljena i da bi mnogo ljudi trebalo da bude uključeno u ceo projekat.

– Mi smo već pokušali da napravimo nešto slično, pa smo u vreme ATP turnira Serbia Open organizovali posetu trofejnoj sali Novaka Đokovića, gde smo promovisali njegova dostignuća. Ipak, tura kroz njegov život bila bi ozbiljniji projekat i svakako od koristi za grad Beograd, čiji je Novak ambasador – zaključio je Veselinov.

Turistička organizacija pažljivo vodi računa o zanimljivim sportskim dešavanjima u prestonici, pa će tako svi ljubitelji fudbala imati priliku da u organizaciji Grada Beograda posete ovaj događaj sledeće godine.
– Planirali smo da za sve zainteresovane organizujemo turu „večiti derbi“, koja bi se sastojala iz vožnje autobusom sa otvorenim krovom ulicama Beograda i odlaskom na derbi Zvezde i Partizana. Verujemo da za to ima prostora, kao i za organizovanje zanimljivih tura vezanih za ostale sportske događaje koje ovaj grad ima – otkriva Veselinov.

Tura „Mesi“ za 185 evra
Tura „Đoković“ ne bi bila jedinstvena, pošto u Argentini već postoji tura „Mesi“ u organizaciji tamošnje turističke agencije „Tangol“, koja je za „samo“ 185 evra u ponudu uvrstila turneju kroz život najboljeg fudbalera sveta. Ponuda je slična kao i naša i uključuje odlazak na utakmicu argentinske reprezentacije i obilazak mesta važnih za život Barseloninog napadača, poput kuće u kojoj je živeo ili igrališta na kojem je napravio prve fudbalske korake.

Nole poklonio 100.000 dolara deci Srbije
Najbolji teniser planete i ambasador UNICEF-a, Novak Đoković, donirao je pred novogodišnje praznike 100.000 dolara za program ranog razvoja deteta u Srbiji.
– Nadam se da će moja donacija i podrška doneti promenu u životima male dece u Srbiji, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoje pune potencijale. Izgradnja solidnog temelja u ranim godinama ne samo da pomaže detetu da ostvari svoje pune potencijale, nego doprinosi i izgradnji boljeg društva u celini. Želim da pomognem deci u Srbiji i u celom svetu da ostvare svoje snove. Sva deca imaju prava i ta prava moraju da se štite – rekao je Đoković.

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Judita Rajhenberg je, ovim povodom, izjavila:
– UNICEF veoma ceni Novakovu posvećenost pravima dece, i posebno njegovo angažovanje na polju ranog razvoja najugroženije dece, što je kritična oblast u Srbiji. (Alo!)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.