Naslovna » BG servis » Besplatne karte za bazene dobrovoljnim davaocima krvi

Besplatne karte za bazene dobrovoljnim davaocima krvi

Zajednička akcija Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Sportskog centra „Tašmajdan“, Instituta za transfuziju krvi Srbije i uz podršku kabineta gradonačelnika, omogućiće dobrovoljnim davaocima krvi 4.000 besplatnih karata za bazene popularnog kupališta. Akcija kreće u ponedeljak, 19. decembra, kada će prvih 2.000 davalaca biti nagrađeno sa po dve karte za bilo koji od termina za građane, istakao je direktor Sportskog centra „Tašmajdan“ Marko Pavlović.

On je podsetio da je taj centar slične akcije organizovao tokom letnjih meseci i prethodnih godina, ali nikada, kako je rekao, u ovolikom obimu.

– Od septembra smo počeli da razmišljamo kako da tu saradnju pospešimo. Akciju smo uspeli da realizujemo uz podršku Sekretarijata za sport, koji nam je obezbedo većinu sredstava, i podršku kabineta gradonačelnika. Ideja je da akcija bude konstantna, kako bi se povećale zalihe krvi, koje se u vreme praznika znatno smanjuju – naveo je Pavlović.

Gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević dodao je da je sekretarijat podržao akciju kako bi krv bila dostupna svima kojima zatreba. Takođe, davaocima želimo simbolično da izrazimo poštovanje za njihov human gest, poručio je Kovačević.

Karte će dobiti dobrovoljni davaoci koji u narednom periodu daju krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije (Svetog Save 39) radnim danima od 7.00 do 19.00 i subotom od 8.00 do 15.00, transfuziološkom autobusu na Trgu Republike od 10.00 do 16.00 ili u transfuziomobilu, kao i na svim ostalim punktovima gde budu organizovana dežurstva ekipa instituta. Termini za kupanje u SC „Tašmajadan“ biće dostupni na centralnom zatvorenom bazenu, ali od ove godine i na otvorenom kupalištu, koje je pokriveno specijalizovanim balonom, ističu iz tog centra.

Dobitnici karata moći će da koriste jutarnje termine radnim danima od 6.30 do 8.30, kao i popodnevne od 16.00 do 18.00. U Balonu, termini su utorkom i četvrtkom od 18.00 do 20.00, ostalim danima od 12.30 do 15.00. Vikendom od 9.00 do 11.00, takođe od 14.00 do 16.00, i noćno kupanje od 20.30 do 23.00. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.