Naslovna » BG servis » Bg voz sve popularniji među Beograđanima

Bg voz sve popularniji među Beograđanima

Beograđani koji koriste Bg voz na željenu destinaciju stižu sa zakašnjenjem u proseku od samo devet sekundi. To je verovatno jedan od razloga što je ovaj vid gradskog prevoza sve popularniji jer po poslednjim podacima od Pančevačkog mosta do Batajnice preveze više od 24.000 putnika dnevno, izjavio je koordinator za železnički saobraćaj Direkcije za javni prevoz Stanko Kantar.

– Prošlog meseca evidentirano je 2.500 polazaka gradskog Bg voza, 101 dnevno, a u špicu vozovi su puni od prve do poslednje stanice – rekao je Kantar.

On je podsetio da će po novom redu vožnje, koji će važiti od 11. decembra ove godine do 8. decembra 2012, vozovi umesto sa promenljivim intervalom saobraćati u stalnom intervalu na 15 minuta u špicu od 6.00 do 9.00 i od 14.00 do 18.00.

Po novom redu vožnje polasci se razlikuju u odnosu na sadašnji u intervalima od nekoliko minuta. Flajere sa novim redom vožnje građani mogu besplatno podići na šalterima za prodaju karata na stanicama BG voza, a deliće ih i kondukteri u vozovima. Po novom redu vožnje prvi voz iz Batajnice do Pančevačkog mosta kretaće u 5.55 minuta, a poslednji iz Batajnice polazi u 22.10 i saobraćaće do Pančevačkog mosta. Poslednji voz iz Batajnice do Zemuna polaziće u 23.20 i stizaće u Zemun u 23.31. Na relaciji Pančevački most – Batajnica prvi voz kretaće u 6.02 minuta, a poslednji voz je u 22.17, a poslednji u 23.02 od Pančevačkog mosta do Zemuna stizaće u 23.26.

Bg voz, novi gradski prevoz, uspostavljen je u septembru prošle godine na relaciji Novi Beograd – Zemun, a 15. aprila linija je produžena do Batajnice.

Linija Bg voza je 1. maja uključena u Integrisani tarifni sistem 1, što znači da se za prevoz koriste sve vrste karata (markice, pojedinačne karte i besplatne karte) koje važe u postojećem tarifnom sistemu. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.