Naslovna » Izlasci » Pozorište » Bunar

Bunar

Predstava „Bunar“ biće premijerno izvedena 7. decembra od 20.00 na sceni „Kult“ u UK „Vuk Karadžić“ (Bulevar kralja Aleksandra 77a). Reprize su 8. i 17. decembra.

Predstava je rađena po tekstu Radmile Smiljanić u režiji Egona Savina, a uloge tumače Radmila Živković i Jovo Maksić, Mariana Aranđelović, Novak Bilbija, Ivana Šćepanović.

U okviru programa “Podrška civilnom društvu” koji finansira Evropska unija, Radionica Integracije i Fond Krug u saradnji sa UK „Vuk“ predstavljaju komad koji je deo šireg projekta koji se bavi nejednakostima u društvu i nasiljem u porodici. Projekat ima za cilj da kroz interaktivni sadržaj podstakne omladinu na razumevanje i prepoznavanje ovih problema u našem društvu.

Ovo je priča o malom mestu u Bosni, o jednoj porodici i problemima svakodnevnog života sa kojima se stanovnici tog mesta susreću godinama posle rata. Glavni zaplet događa se kada stigne ponuda za izgradnju vodovoda u mestu. Odbijanjem takve ponude gubi se mnogo, ali većina stanovnika nije spremna da prihvati novine. U raspravama da li bunare treba prodati u zamenu za vodovod, na površinu izbijaju mnoge predrasude. (danubeogradu.rs; foto: Branko Brandajs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.