Naslovna » BG servis » „Bus plus“ u potpunosti od 1. februara
Bus plus prodajna mesta
Bus plus prodajna mesta

„Bus plus“ u potpunosti od 1. februara

Pošto je januar specifičan zbog praznika, a imajući u vidu da je veliki broj preduzeća i pojedinaca iskazao molbu da se rok za izdavanje personalizovanih „bus plus“ kartica malo produži, grad Beograd je doneo odluku da izađe u susret Beograđanima i za mesec dana produži rok u kome mogu da se izvade personalizovane kartice.

– Da bi se olakšalo ispunjavanje ove obaveze, pored postojećih, otvoreno je još deset šaltera u „Beograđanki“, pa je njihov broj trenutno 30. Takođe, kako bi građani lakše i brže došli do novih kartica, otvorena su još dva šaltera u GSP-u u Skender Begovoj 47, i trenutno ih ima pet. Broj postojećih pultova je u poslednjih mesec dana skoro duplo povećan i sada ih ima ukupno 50 – rekao je Veljko Vlahović, menadžer „Bus plus“ sistema.

„Bus plus“ u ovoj nedelji otvara i svih 800 najavljenih mesta za dopunu kartica (u kioscima „Future“, „Štampe“ i privatnim samostalnim radnjama), na kojima će sredinom januara biti omogućena kupovina i nepersonalizovanih plastičnih i papirnih kartica, a od 25. januara sugrađani će moći da ih dopunjuju. Sva mesta biće vidno obeležena nalepnicom.

Iz ovog sistema podsećaju da će u januaru još moći da se koriste stare povlastice uz markice i personalizovane „bus plus“ kartice uz markice. Sugrađanima starijim od 65 godina omogućeno je da i prvog meseca 2012. godine koriste staru povlasticu uz kontrolnu markicu iz 2011. godine.

Do sada je izdato 298.750 kartica. Od toga, najveći broj čine zaposleni (96.757), penzioneri (84.679), studenti (37.248), srednjoškolci (22.879), lični penzioneri (22.619) i nezaposleni (21.465). (Beoinfo)