Naslovna » Izlasci » Izložbe » Centralna proslava Andrićevog jubileja 10. decembra

Centralna proslava Andrićevog jubileja 10. decembra

Centralna proslava dvostrukog jubileja Ive Andrića – veka od objavljivanja njegovog prvog književnog rada i pola veka od kada je tom piscu dodeljena Nobelova nagrada za književnost, biće održana 10. decembra od 18.00.

Program realizuje Muzej grada Beograda, a izložbe će biti otvorene u Galeriji „O3one“, Galeriji Muzeja Ive Andrića i Galeriji „Nova“. U Galeriji “Nova” otvara se izložba “Andrić pisac i/ili diplomata” autorke Tatjane Korićanac, muzejskog savetnika Muzeja grada Beograda. U Muzeju Ive Andrića na Andrićevom vencu biće otvorena izložba “Moj prozor u knjigu” samostalne umetnice Željke Mićanović – Miljković, a u Galeriji “O3one” izložba “Zadržani pogledi – Andrić, svet slike i prijatelji” autorke Nade Seferović.

U sedištu Jugoslovenske kinoteke u Beogradu 10. decembra, na dan kada je Andriću 1961. godine u Stokholmu uručena Nobelova nagrada za književnost, biće održana svečanost koju organizuje Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Srbije. (beta i danubeogradu.rs)

About Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1991. godine. Osnivač i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.