Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Damir Imamović u Domu omladine

Damir Imamović u Domu omladine

U subotu, 24. decembra od 20.00, u Velikoj sali Doma omladine Beograda (Makedonska 22), nastupiće Damir Imamović. Cena ulaznice je 800 dinara.

Novi glas bosanskohercegovačke tradicionalne muzike – sevdaha, Damir Imamović (1978) je jedan od najuspešnijih muzičara svoje generacije. Njegov rad na ponovnom uspostavljanju umetničkog statusa tradicionalne muzike BiH doneo mu je pažnju kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

Pored nekoliko CD-ova sa bendom i solo, učestvovao je i u projektima s muzičarima među kojima su Vlatko Stefanovski, Bojan Zulfikarpašić, Eric Vloeimans, Bachar Khalife, Jadranka Stojaković, i nastupao u prestižnim svetskim dvoranama.

Njegova istraživanja muzike, njene tradicije i načina izvođenja, izdvajaju Imamovića među poznavaocima ovog starog zanata. Na tom nasleđu on gradi vrlo ličan stil pevanja i sviranja gitare. Svoja znanja i iskustva redovno prenosi putem vlastitog programa putujućeg laboratorija sevdaha pod nazivom “SevdahLab”. Dosadašnje sesije održao je u Sarajevu (Mediacentar), Beogradu (CzKD), Zagrebu (Booksa), Chicagu (Loyola University i The Old Town School of Folk Music), Amsterdamu (De Balie) i dr. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.