Naslovna » BG svaštara » Dani Tunisa u Novom Beogradu

Dani Tunisa u Novom Beogradu

Ustanova kulture Novobeogradska kulturna mreža u saradnji sa Ambasadom Tunisa, a pod pokroviteljstvom GO Novi Beograd organizovaće manifestaciju „Dani Tunisa u Novom Beogradu“. Program se odigrava 17. i 18 decembra u Jurija Gagarina 221 u bloku 45, a od 19. do 21. decembra u restoranu „Vivio“.

U subotu 17. decembra svi polaznici NBKM škole slikanja crtaće na temu Tunisa, na osnovu slika i eksponata iz ove zemlje. Studenti volonteri deci će pričati o junacima tunižanskih bajki i pokazivati knjige na arapskom jeziku.

Ostala zainteresovana deca moći će ovakvoj radionici da se priključe od 16.30. Izabrani radovi iz ovih radionica biće nagrađeni, od kojih će najbolja dva autora biti nagrađena putem u Tunis uz pratnju jednog roditelja.

Od 19.00 biće otvorena izložba „Susret sa Tunisom“, a od 20.00 biće priređen program „Dodir Tunisa“, tokom koga će biti predstavljena tradicionalna muzika Tunisa i orijentalni ples karakterističan za ovu zemlju.

Nedelja, 18. decembar, posvećena je tunižanskoj kinematografiji, pa će od 18.00 biti projektovan film „Tišina palata“, reditelja Moufida Tlatlija.

Od ponedeljka, 19. decembra, do srede, 21. decembra, u restoranu „Vivio“ (Bul. Mihaila Pupina 165b), ljubitelji kulinarskih čarolija moći će da probaju tunižanski tradicionalni obrok po subvencionisanoj ceni od 1.500 dinara za hladno i toplo predjelo, glavno jelo, dezert, čašu tunižanskog vina.

Program se odigrava u sklopu projekta „Novi Beograd i svet“ koji je pokrenula Novobeogradska kulturna mreža pod pokroviteljstvom opštine Novi Beograd i upravo će „Dani Tunisa“ zaokružiti uspešnu prvu godinu ovog projekta. Ulaz u salu NBKM je slobodan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.