Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dubioza kolektiv u Hali sportova

Dubioza kolektiv u Hali sportova

Najbolji regionalni bend po glasovima publike na ovogodišnjem izboru za MTV nagradu, Dubioza kolektiv, održaće novogodišnji koncert 23. decembra (21.00) u novobeogradskoj Hali sportova (Pariske komune 20).

Bosanskohercegovački bend će ovim nastupom okončati uspešnu koncertnu sezonu, a biće to svojevrsna promocija njihovog novog albuma „Wild Wild East“, sa kog su se već izdvojili hitovi „Eurosong“, „USA“ i „Making money“, ali i prilika da fanovi čuju svima znane hitove poput „Kokuza“, „Waltera“, „Firme illegal“, „Blam blam“, „Domaćice“, „Recesije“…

Organizatori za koncert u Hali sportova najavljuju i specijalne goste iznenađenja, među kojima je čuveni trubač Marko Marković. Cena karte u pretprodaji je 800 dinara, a karte se prodaju na svim biletarnicama u gradu, kao i na internetu.

Grupa je osnovana 2003. godine i do sada je objavila šest studijskih albuma. Za kratko vreme okupila je obožavaoce u svim zemljama bivše Jugoslavije. Kombinacija gitarskih rifova, hip-hop recitala i dub atmosfere pokazala se kao dobitna za pravljenje vrhunskog štimunga na svirkama, a socijalno-politički angažovanim tekstovima u kojima bez dlake na jeziku govori o surovoj bosanskoj (balkanskoj) svakodnevici bend se nametnuo kao glasnogovornik čitave generacije mladih ljudi koji su odrastali u okruženju krvavih ratova i lopovskih tranzicija na ovim prostorima. (danubeogradu.rs)