Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Eva Braun u Domu omladine Beograda

Eva Braun u Domu omladine Beograda

Koncert benda Eva Braun u Domu omladine Beograda (Makedonska 22) biće održan u subotu, 17. decembra od 21.00. Po ceni od 800 dinara, ulaznice su dostpune na blagajni DOB i na Eventim prodajnim mestima.

U martu ove godine, posle decenijske diskografske pauze, bečejska grupa Eva Braun vratila se na muzičku scenu albumom „Playback“ objavljenim za izdavačku kuću „Odličan hrčak“. Svih dvadeset pesama sa aktuelnog dvostrukog izdanja naišlo je na odlične reakcije i publike i kritike. Bend je dokazao da specifični pop zvuk koji neguje ne odoleva vremenu, što je vrlo slikovito opisao Dimitrije Vojnov:

– Izlazak njihove nove ploče izazvao je podizanje rampi na raskršću gde se publika, koja već gotovo dve decenije stari zajedno sa bendom, susreće sa klincima koji tek sada otkrivaju dodire kolena ispod stola i šta se dešava sa zmajevima. Zahvaljujući formama koje su od klišea jednog žanra u međuvremenu isklesane u arhetip, kao i sposobnosti da i dalje fino kanališu svoje emocije, autori su nam ponudili album koji istovremeno predstavlja logičan korak napred i nnadovezuje se na zaostavštinu benda.

Pored velikog broja hitova koje je Eva Braun stvarala u prethodnih 20 godina, publika će moći da čuje i nove pesme sa aktuelnog izdanja:

– Kako da repertoar od skoro pedeset numera svedemo na razumnu i podnošljivu meru od 30 pesama… to je jedno od pitanja koje nas „muči“ ovih dana – izjavio je Goran Vasović Vaske, i dodao: – Na beogradski koncert smo pozvali veliki broj gostiju koji će nam se pridružiti na bini. Među njima je, naravno, i Vladimir Kolarić Kole iz Velikog prezira sa kojim smo sarađivali na novom spotu za pesmu „Primenjena ljubav“. Podrška će nam biti i grupa Red Union iz Novog Sada, možda i najbolji sastav u Srbiji.. (danubeogradu.rs)

loading...