Naslovna » Porodica » Deca » Festival čarolija 2011

Festival čarolija 2011

Festival nove dečije muzike Srbije – Čarolija 2011 biće održan u Beogradskoj areni (Arsenija Čarnojevića 58), 25. decembra od 14.00.

Ova tradicionalna dečija manifestacija, već šestu godinu zaredom održava se kao takmičenje dece svih uzrasta u muzici kroz jedno nesvakidašnje druženje. Na finalnom takmičenju učestvovaće mališani koje su odabrali autori kompozicija kao najprikladniji da iznesu njihova autorska dela na što kvalitetniji način. Ovaj festival daje doprinos prvenstveno u motivisanju autora i kompozitora u stvaranju dečije autorske muzike u Srbiji.

Biće dodeljene nagrade i autorima dečijih kompozicija: prva, druga i treća nagrada Festivala „Čarolija“, „Laureat Ace Koraća“ za najbolju novu dečiju pesmu, kao i nagrada za najbolji tekst. U finalu će biti nagrađeni i mališani i to prvom, drugom i trećom nagradom Festivala „Čarolija“, specijalnim diplomama i poklonima od sponzora Festivala. Predviđena je bogata i raskošna scenografija kao i animacija mališana bogatim kulturnim programom, nastupima učesnika, hora Čarolija, gosta pevača.

Projekat „Čarolija“ vraća zaboravljene vrednosti dečijeg odrastanja i pruža priliku deci da zdravo odrastaju. Pažljivom selekcijom sadržaja i odabirom kompozicija želja je da kod dece probudi osećaj prijateljstva, druženja, društvene odgovornosti i brige o drugima kao i brige o životnoj sredini. Težnja organizatora da izbriše razlike u dečijem odrastanju kako statusnog, verskog, nacionalnog porekla tako i da dozvoli deci da budu mali ljudi sa svešću o sebi i njihovim mogućnostim kako bi kasnije bili odgovorni članovi društva. Kroz ovo takmičenje afirmiše se razvoj zdravog takmičarskog duha, muzikalnosti, rada i predanost cilju.

Ulaznice su u prodaji: 1.300 dinara za parter sedenje i 1.200 dinara tribine nivoa 200 na prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, „Ušće“ šoping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Gigstix. Organizator i sponzor Medela obezbedili su da svako dete na dan manifestacije dobije poklon novogodšnji paketić. (danubeogradu.rs)