Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Finale „Nagrade Guarneriusa“

Finale „Nagrade Guarneriusa“

U subotu, 17. decembra od 20.00, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine (Studentski trg 5) biće održano finalno veče Takmičenja mladih talenata klasične muzike iz Srbije „Nagrade Guarneriusa“. Cena ulaznice je 300 dinara.

Ovo je talent show takmičenja za izvođače klasične muzike mlađe od 25 godina, a od velikog broja kandidata, žiri je izabrao 18 finalista, dok će publika u Kolarcu glasati za pobednike takmičenja. Finalisti imaju po pet minuta da osvoje publiku talentom i umećem. Troje nagrađenih promovisaće tokom 2012. Guarnerius kroz organizaciju njihove koncertne turneje.

Centar lepih umetnosti Guarnerius je ove godine uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, kao i Skupštine grada Beograda, pokrenuo ovo takmičenje jedinstveno po svom konceptu, neuobičajenom za takmičenja iz oblasti klasične muzike. Prijavilo se više od 100 kandidata iz 20 gradova.

Finalno veče će biti ispunjeno zvucima klavira, violine, harfe, violončela, fagota i harmonike, a među takmičarima su i solo pevači, kao i kamerni ansambl. Finalisti dolaze iz Novog Sada, Beograda, Pančeva, Rume, Kragujevca, Kraljeva, Banjana i Niša i najstariji takmičar ima 23 godine, a najmlađi samo 7. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.