Naslovna » BG servis » Finansijski park u novom ruhu

Finansijski park u novom ruhu

Izgradnjom dečjeg igrališta i novog košarkaškog terena, radnici JKP „Zelenilo – Beograd“ završili su, za samo dva meseca, obnovu Finansijskog parka iza zgrade Vlade Srbije.

Park je obnovljen na inicijativu građana, a stanovnici ovog dela Savskog venca konačno imaju prostor koji je, iako u jednom od najprometnijih delova grada, lepo uređen i u najvećoj meri namenjen najmlađima i njihovim roditeljima.

Dečji tereni i košarkaško igralište su u delu koji gravitira stambenim zgradama u Ulici admirala Geprata. Dečje igralište izgrađeno je na površini od 265 kvadratnih metara i na njemu je postavljen veliki broj rekvizita – tri ljuljaške, četiri klackalice, tobogan, penjalica, vrteška i novi rekvizit, „školica“. U parku su i dve ljuljaške za decu sa specijalnim potrebama, a oko svih rekvizita izlivena je zaštitna guma. Oko igrališta je ograda sa kapijama u dužini od 124 metra, a postavljeno je i 15 klupa i devet đubrijera.

Novi košarkaški teren izgrađen je od betona i presvučen specijalnom gumom. Zbog male površine, postavljen je jedan koš, a oko terena je osam klupa i tri đubrijere.

Obnovljeni su i oštećeni travnjak i pešačke staze, kao i rigola za odvođenje suvišne vode sa igrališta i terena. (Beoinfo)