Naslovna » BG servis » Imenovani novi direktori ustanova kulture

Imenovani novi direktori ustanova kulture

Na današnjoj (15. decembar) sednici Skupštine grada imenovani su novi direktori u jednom broju ustanova kulture čiji je osnivač grad Beograd.

Dosadašnja direktorka „Jugokoncerta“ Biljana Zdravković razrešena je ove funkcije, a za vršioca dužnosti direktora ove ustanove imenovan je Boško Radojković, najduže na godinu dana. Branko Cvejić razrešen je dužnosti direktora Jugoslovenskog dramskog pozorišta zbog isteka mandata, a tu funkciju kao v .d. najduže godinu dana obavljaće Tamara Vučković Manojlović. Umesto Radmile Bulatović, na mestu v.d. direktora Biblioteke „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu najduže godinu dana biće Ratko Vukelić. Vršilac dužnosti direktora Malog pozorišta „Duško Radović“ najduže godinu dana biće Damjan Kecojević, umesto Anje Suše, dok će v. d. direktora Pozorišta lutaka „Pinokio“ biti Vojislav Savić, umesto Igora Bojovića. Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Beograda je Mia David Zarić, a v. d. direktora Dečjeg kulturnog centra Beograda je Olivera Ježina, obe najduže na godinu dana.

– Direktori koji su izabrani za vršioce dužnosti izabrani su u onim ustanovama gde je prethodnim direktorima istekao mandat. Nekima od tih direktora mandat je istekao još 2010, a ostalima tokom 2011. godine. Budući da Zakon o kulturi još nije u punoj primeni i da nisu doneti statuti koji su neophodan uslov da se sprovedu konkursi, smatrali smo da ovo vreme koje moramo da premostimo treba da institucionalizujemo ljudima koji imaju pun kapacitet u radu. U istoj situaciji se nalaze i ustanove kulture koje je osnovalo Ministarstvo kulture. I tamo nisu doneti statuti i očekuje se izbor v. d. direkora, dok se ne steknu svi uslovi da zakon bude u punoj primeni – rekla je članica Gradskog veća Vesna Marjanović. (Beoinfo)

Pročitajte Biografije.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.