Naslovna » BG servis » Jedinstveni tarifni sistem za javni gradski prevoz od 1. januara

Jedinstveni tarifni sistem za javni gradski prevoz od 1. januara

Gradsko veće usvojilo je na današnoj sednici (29. decembar) dopunjeni pravilnik o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, koji predviđa istu cenu usluge i ukidanje druge zone od 1. januara 2012. godine.

To znači da će se gotovo 200.000 građana prevoziti po nižoj ceni u odnosu na sadašnju, naravno, pod uslovom da koriste pretplatne karte.

U pitanju je mera koja se odnosi na sugrađane iz više delova grada. Reč je o Surčinu, rubnim naseljima opština Zemun, Palilula, Zvezdara, Rakovica, Čukarica, podavalskim naseljima opštine Voždovac i većem delu opštine Grocka.

Ova mera će porodici sa decom smanjiti mesečne izdatke za više od 1.000 dinara. U tim delovima grada, mesečno se kupi između 50.000 i 60.000 markica. Primera radi, zaposleni će plaćati 2.680 dinara, koliko košta markica za ovu kategoriju.

U Pravilniku je još naznačeno da se nova regulativa primenjuje od 1. januara 2012. godine, ali i da se vozne isprave koje važe na dan 31. decembra 2011. godine mogu koristiti do 31. januara 2012. godine, do kada bi svi sugrađani koji koriste pretplatu trebalo da izvade nove personalizovane „bus plus“ kartice. (Beoinfo)

loading...