Naslovna » BG servis » Još sedam noćnih linija u kraćim intervalima

Još sedam noćnih linija u kraćim intervalima

Kancelarija za mlade grada Beograda u saradnji sa Direkcijom za javni prevoz najavila je da će od 10. decembra, još sedam gradskih linija voziti po novom, učestalijem redu vožnje i tako izaći u susret potrebama građana Beograda u noćnim satima.

Posle linija 15, 27, 32, 75, učestaliji ravnomerni noćni polasci uvedeni su i na linijama 47, 48, 51, 56, 68, 704, 706.

Ova inicijativa, čije je pokretanje podržalo više od 20.000 građana, pokazala je izvanredne rezultate u prvih mesec dana, a zabeležen je porast prodaje karata za deset odsto.

– Cilj pokretanja ove akcije bio je da se izađe u susret potrebama Beograđana koji se već dvadeset godina voze po ustaljenom redu vožnje. U međuvremenu, dosta toga se promenilo u samom Beogradu, od broja stanovnika, do načina života, pa su i potrebe građana drugačije. Na ovaj način, ljudima koji rade noćne smene omogućeni su dodatni polasci, povećava se bezbednost jer dodatne linije pružaju priliku i ljudima u alkoholisanom stanju da se voze autobusom, a građani na ovaj način mogu da uštede i na taksi prevozu. Naišli smo na izuzetno pozitivne reakcije građana i trudićemo se da i ubuduće podržimo slične inicijative – ocenjuje Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade.

I za ove nove linije pomereni su termini poslednjih polazaka i promenjene su satnice polazaka sa početnog terminusa, tako da će autobusi polaziti na svakih 30 ili 45 minuta. (Beoinfo)