Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert dekadencije

Koncert dekadencije

U Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčanonova 21), 4. decembra od 20.00, biće organizovan Koncert dekadencije Plavog pozorišta.

Biće izvedena muzika iz predstava ovog teatra „Oscar Wilde i Nepostojani Princ“ (2000), „Hipertrofija autoriteta“ (2001), „Sarcasticus“ (2002), „Dijalektika duše“ (2004) i „Ples sa ocem“ (2008) – The Rolling Stones, Enrico Macias, Bulat Okudžava, romska muzika, Son Cubano, Mary Hopkin.

U režiji Nenada Čolić, nastupiće Dejan Stojković, Maša Jelić, Marko Potkonjak i Jelena Martinović. (danubeogradu.rs)

[box_dark]U saopštenju pozorišne laboratorije piše:
„Mi smo pozorište koje voli da svira i peva – u svojim predstavama, na svojim godišnjicama, na tuđim godišnjicama, svojim prijateljima, poznatima i nepoznatima. To radimo zato što nas to zabavlja, zato što druge zabavlja, nekada zato što moramo, ali najčešće iz ljubavi. Muzika je utkana u osnovu našeg umetničkog koncepta. Živa muzika, muzika koja se peva ili uživo izvodi na sceni, integralni je deo našeg pozorišnog jezika. Muzika je polazište i ishodište svakog našeg stvaralačkog procesa. Naše predstave nastaju kao rezultat određene vrste komponovanja teatra kroz percepciju i senzibilitet muzike. A te muzike u našoj prošlosti ima mnogo. Svaki period rada bio je vođen nekim svojim zvukom. Zato smo rešili da jedan deo tog blaga ne završi u arhivi i poželeli smo da ga ponovo oživimo na sceni, da ga ponovo raspevamo i da mu nadenemo ime Koncert dekadencije. Dok smo se prisećali melodija i ritmova čitali smo Ničea.“[/box_dark]

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.