Naslovna » Izlasci » Izložbe » Mala grafika 2011

Mala grafika 2011

Od 19. decembra do 14. januara 2012. u Galeriji Grafičkog kolektiva biće izložena „Mala grafika“.

Deo tradicije koji traje nekoliko decenija ukazuje na neposrednu relaciju između velikog broja umetnika, njihovih radova i publike. U želji da se ta komunikacija učini vidljivijom ovogodišnja izložba obeležena je interaktivnim projektom čiji rezultat je publikovanje pisama prijatelja Grafičkog kolektiva i poštovalaca male grafičke forme u predgovoru kataloga.

Izložba je stekla prepoznatljiv status kulturnog događaja sezone. U skladu sa prazničnom atmosferom darivanja „Mala grafika“ publici pruža mogućnost da priušti originalno umetničko delo po pristupačnim cenama. Dobro kalendarski pozicionirana, ova manifestacija je jedinstvena i po tome što u prazničnoj atmosferi prezentuje različite estetske ideale aktuelne grafičke produkcije. Učestvuje 106 autora različitih generacija sa oko 200 radova.

Na svečanom otvaranju izložbe dodeljuje se nagrada Mali pečat, ustanovljena 1991. kao pandan nagradi Veliki pečat Grafičkog kolektiva i tri otkupne nagrade Ministarstva kulture Republike Srbije. Konkurs, izložba i nagrada Mali pečat predstavljaju još jedan način da se savremena grafička produkcija kreativno podstiče, profesionalno afirmiše i kritički vrednuje. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.