Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Motus vita est u klubu Underworld

Motus vita est u klubu Underworld

U klubu Underworld (TC „Metro“ kod Vukovog spomenika), 17. decembra od 21.00, nastupiće zagrebački HC-punk bend Motus vita est.

Od kad su snimili prvi demo snimak (3. januar 1988.) počela je hardcore avantura, kojoj očigledno nema kraja. Pesmom „Živjela sloboda stvaranja!“ bend se odriče strogo stilskog etiketiranja kroz slobodu svega što koristi atmosferi određene pesme. Simbol toga je i logo Motusa, čovek koji razbija okvire u svim mogućim smerovima.

Posle bezbroj svirki i nesviranja u srpskoj prestonici više od pet godina, dolaze da čuju reakciju publike na nove pesme. Tim povodom kažu:
– Snimili smo spot za pesmu „Duge noći“ i u studiju još nekoliko novih stvari. Novi album polako spremamo, ne žurimo. Studio finansiramo svirkama, pa kad se skupi, snimamo pesmu po pesmu. Ideja je da počnemo sa singlovima. Mada, plan je uvek isti – snimati i svirati – tu se ništa ne menja.

U postavi su Hogar (vokal), Kizombie (gitara), Krumpa (bas) i Toni (bubnjevi). Predgrupe su Po kratkom postupku i Freak Out. (danubeogradu.rs)