Naslovna » BG svaštara » Nova godina 2012 » Novogodišnja biciklistička vožnja

Novogodišnja biciklistička vožnja

Organizacija „Ulice za bicikliste“ pozivaju sve zainteresovane da zajedno obiđu „ulice otvorenog srca“ na nekoliko beogradskih opština, 1. januara od 12.00 do 15.30.

Beograđani tradicionalno prvi dan nove godine provode uz osmeh, pesmu i zabavu na ulicama grada i to na manifestaciji „Ulica otvorenog srca“ koja se u Svetogorskoj ulici odvija od 1988. godine, a koja je toliko postala popularna da je prerasla u „Grad otvorenog srca“ i 1. januara 2012. godine biće realizovana u jedanaest gradskih opština.

Trosatna novogodišnja biciklistička tura izgledala bi ovako – polazak je sa Trga Republike, pa onda: Svetogorska, 27. marta, Opština Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra, Terazije, Kalemegdan, Brankov most, Opština Novi Beograd, Omladinskih brigada, Jurija Gagarina, Blok 45, Savski kej, Most na Adi, Požeška, Milošev konak, Muzej 25. maj.

Cilj „Ulica za bicikliste“ je da javnost shvati značaj bicikliranja. Bicikliranje je zdravo, ne zagađuje vazduh i ne pravi buku, zbog toga je najefikasniji i održiv način prevoza u gradovima. (danubeogradu.rs)