Naslovna » Porodica » Deca » Novogodišnji gala koncert Dečje filharmonije

Novogodišnji gala koncert Dečje filharmonije

Dečja filharmonija održaće Novogodišnji gala koncert 14. decembra od 20.00 u Zadužbini Ilije M. Kolarca (Studentski trg 5).

Tradicionalni koncert biće organizovan povodom petogodišnjice postojanja Dečje filharmonije. Koncert je donatorski i ima za cilj prikupljanje sredstava za pomoć i podršku najtalentovanijoj deci iz Srbije koja sviraju klasičnu muziku.

Specialni gost i velika podrška ovog događaja biće poznati violinista Jovan Kolundžija, čuveni virtuoz i umetnik koji nastupa u koncertnim dvoranama širom sveta. Članovi Dečje filharmonije izvešće virtuozne kompozicije kao solisti, ali će nastupiti i u orkestarskom sastavu. Domaćini ovog koncerta biće Marija Kilibarda i Branislav Trifunović.

Biće izvedena dela Mocarta, Bramsa i Betovena, Čajkovskog, Sarasatea, Vivaldija i Baha, ali i poznate melodije u aranžmanu mladog violiniste Kristijana Petrovića; interesantno je da će jednu numeru odirigovati dvanaestogodičnji Obren Kušić, član Fonda Deca deci. (danubeogradu.rs)

[box_dark]Fond Deca deci, Dečja filharmonija pokrenut je 2007. godine uz podršku Skupštine grada Beograda. Glavni i jedini cilj je da pomaže razvoj i školovanje mladih muzičkih talenata Srbije, promoviše muzičko obrazovanje, populariše klasičnu muziku i kulturne vrednosti koje ona sa sobom nosi. Članovi fonda su deca, učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola, sa izrazitim muzičkim talentom, brojnim priznanjima i nagradama na domaćim i inostranim takmičenjima. Svojim javnim nastupima i koncertima u organizaciji Fonda, doprinose prikupljanju sredstava za stipendije, školovanja, kupovinu instrumenata za talentovanu decu čije porodice nisu u mogućnosti da obezbede adekvatne uslove za njihovo muzičko obrazovanje.[/box_dark]