Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Novogodišnji operski gala koncert u Sava centru

Novogodišnji operski gala koncert u Sava centru

U Velikoj dvorani Sava centra (Milentija Popovića 9), 21. decembra od 20.30, biće održan Novogodišnji operski gala koncert. Cene ulaznica su 1.000, 1.200 i 1.500 dinara.

Kao i ranijih godina Sava Centar i Agencija Gala koncert, priređuju veliki muzički događaj za poklonike operske umetnosti na kome će nastupiti Željko Lučić, najbolji verdijanski bariton sveta, i Zoran Todorović, jedan od vodećih tenora evropskih operskih scena.

Dva velikana, evropskih i svetskih operskih scena, koji su prve profesionalne korake učinili u našoj zemlji, a potom ostvarili velike uspehe u svetu, prvi put nastupaju zajedno u Beogradu. Njihov zajednički nastup predstavljaće ekskluzivan kulturni i umetnički događaj za prave muzičke sladokusce. Kao njihove gošće nastupiće Suzana Šuvaković Savić, sopran, prvakinja Beogradske opere i Sanja Anastasia, mecosopran, solista operskih kuća u Majncu i Gracu.

Uz soliste nastupiće Hor Radio Televizije Srbije i Umetnički ansambl Ministarstva odrbrane „Stanislav Binički“, pod dirigentskim vođstvom temperamentnog Dejana Savića. U prazničnom raspoloženju oni će publiku uvesti u čarobni svet operske magije vatrometom najlepših uvertira, horova, arija, dueta i ansambala poteklih iz pera najvećih operskih umetnika: Verdija, Leonkavala, Čilee, Bizea, Pučinija, kao i nezaboravnim i popularnim napolitanskim melodijama. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.