Naslovna » BG servis » Poziv za predloge lokacija budućih parkova i igrališta

Poziv za predloge lokacija budućih parkova i igrališta

Predsednik opštine Nenad Milenković obratio se građanima Novog Beograda sa pozivom da predlože prioritetne lokacije za izgradnju novih parkova i dečjih igrališta.

Opština Novi Beograd u proteklom periodu posebnu pažnju posvetila je izgradnji ili obnovi parkova na celoj svojoj teritoriji. Na nekoliko mesta postavljene su i „teretane na otvorenom“ sa različitim spravama za vežbanje. Tako su najmlađi dobili nova mesta za igru, a stariji za odmor ili rekreaciju u blokovima 1, 4, 11, 21, 30, 33, 45, 62, 63, 70, u naselju Bežanijska kosa, Paviljonima, Savskom keju…

Na adrese Novobeograđana ovih dana stiglo je pismo Nenada Milenkovića u kojem ih je pozvao da na mapi opštine označe ona mesta na kojima bi želeli da imaju dečje igralište ili „teretanu na otvorenom“. Ovu mogućnost građani mogu da iskoriste i na sajtu opštine i da označe na mapi svoje predloge.

U prethodnom periodu uložen je veliki napor da se ova slika promeni. Tako je Novi Beograd u prethodne tri godine dobio više novih parkova nego što je izgrađeno u prethodnih dvadeset. U njihovoj izgradnji uvedeni su za naše prilike novi standardi – prostori za decu se ograđuju, a uz rekvizite se postavlja mekana podloga kako bi se smanjila mogućnost povrede u slučaju pada. Takođe se izbacuju iz upotrebe nehigijenski i nebezbedni sadržaji, poput peska i metalnih tobogana, a koristi se raznovrsniji mobilijar, izrađen od modernih materijala, koji je deci interesantniji i zabavniji. Pre tri godine ograđena dečja igrališta bila su gotovo nepoznanica i novitet, a sada se isključivo takva grade u celom Beogradu, navodi se između ostalog u pismu predsednika Milenkovića građanima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.