Naslovna » Izlasci » Film » Premijera kratkog filma „Dodir“

Premijera kratkog filma „Dodir“

U četvrtak, 8. decembra od 19.00, u Domu omladine Beograda (Makedonska 22) biće premijerno prikazan film Aleka Conića „Dodir“.

Snimljen je po prvonagrađenom scenariju za kratki igrani film na nacionalnom konkursu grada Beograda, u produkciji kompanije „Doktor Fried“.

Glavna uloga u filmu poverena je sedmogodišnjem Raslavu Sekuloviću. On igra dečaka Mihajla koji iz svog malog planinskog mesta sam kreće na put da poseti oca u bolnici u Beogradu čija je sudbina neizvesna. Neočekivani obrt na kraju filma, retko koga će ostaviti bez suza! Snimljen po najvišim svetskim standardima, premijerom u Beogradu, kratak film „Dodir“ započeće putovanje ka najpoznatijim evropskim i svetskim festivalima.

Uloge u filmu tumače i neka od najpoznatijih imena naše kinematografije, kao i mladi glumci: Jelena Jokić, Ana Sofrenović, Bojan Žirović, Rade Marjanović, Sergej Trifunović… Scenarista i reditelj Alek Conić je diplomirao na kanadskoj akademiji za film u Torontu. Posle višegodišnjeg rada u Kanadi i Americi gde su njegova ostvarenja dobila međunarodna priznanja, trenutno radi u Srbiji gde je angažovan na filmu i televiziji. (danubeogradu.rs)